זברה מצויה

קריאת טבלת מיוןזברה מצויה
Plains zebra (common zebra or Burchell's zebra), Equus quagga at Pilanesberg National Park, Northwest Province, South Africa (16906289242).jpg
מצב שימור
נכחדנכחד בטבעסכנת הכחדה חמורהסכנת הכחדהפגיעקרוב לסיכוןללא חששמצב שימור: קרוב לסיכון
קרוב לסיכון (NT)[1]
מיון מדעי
ממלכה:בעלי חיים
מערכה:מיתרניים
על־מחלקה:בעלי ארבע רגליים
מחלקה:יונקים
סדרה:מפריטי פרסה
משפחה:סוסיים
סוג:סוס
תת־סוג:זברה
מין:זברה מצויה
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Equus quagga
‏בודרט, 1785
תחום תפוצה
תחום תפוצת הזברה המצויה
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
זברה מצויה בנמיביה.

זברה מצויה (שם מדעי: Equus quagga או גם Equus burchelli[2]) היא מין של זברה ממשפחת הסוסיים. היא הזברה הכי נפוצה באפריקה (ובעולם) ומכאן שמה.

תפוצה

כשמה, הזברה המצויה היא הזברה הנפוצה ביותר. בעבר ניתן היה למצאה מדרום אתיופיה ועד אנגולה והחלק המזרחי של דרום אפריקה. בעקבות ציד עבור בשר ועורות, הצטמצמה אוכלוסיית הזברות באופן משמעותי, ואפשר למצאן כיום בעיקר בשמורות טבע, אם כי עדיין מדובר במין הנפוץ מבין שלושת מיני הזברה.