יגואר

קריאת טבלת מיוןיגואר
יגואר בגן זואולוגי במילווקי
יגואר בגן זואולוגי במילווקי
מצב שימור
נכחדנכחד בטבעסכנת הכחדה חמורהסכנת הכחדהפגיעקרוב לסיכוןללא חששמצב שימור: קרוב לסיכון
קרוב לסיכון (NT)[1]
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
על־מחלקה: בעלי ארבע רגליים
מחלקה: יונקים
סדרה: טורפים
תת־סדרה: דמויי חתול
משפחה: חתוליים
תת־משפחה: חתולים גדולים
סוג: פנתר
מין: יגואר
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Panthera onca
ליניאוס, 1758
תחום תפוצה
Jaguar distribution-he.svg
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

יגואר (שם מדעי: Panthera onca) הוא יונק ממשפחת החתוליים המצוי באמריקה הדרומית ובחלקים מאמריקה המרכזית ואמריקה הצפונית. היגואר הוא אחד מחמישה מיני החתולים הגדולים המשתייכים לסוג פנתר (Panthera), יחד עם הטיגריס, נמר השלג, האריה והנמר, והוא היחיד מביניהם החי באמריקה, ובאמריקה בלבד. היגואר הוא החתול השלישי בגודלו, לאחר הטיגריס והאריה, והוא החתול הגדול והחזק ביותר בחצי הכדור המערבי. הוא נפוץ כיום מדרום-מערב ארצות הברית בצפון, דרך מרכז אמריקה, ועד אזור פטגוניה שבאמריקה הדרומית.

מבחינה חיצונית, היגואר דומה מאוד לנמר, אך גופו חסון, שרירי וגדול יותר. התנהגותו ובית הגידול האופייני לו, דומים יותר לאלו של הטיגריס. בית הגידול המועדף על היגואר הוא יער גשם טרופי (ג'ונגל), אולם ניתן למצוא אותו גם באזורים מיוערים ובשטחים פתוחים. היגואר הוא בעל חיים יחידאי (סוליטרי), כלומר מבלה את מרבית חייו בגפו. היגואר איננו בררן בבחירת תזונתו, והוא נוהג לצוד את טרפו באמצעות מעקב ומארב. הוא טורף-על, ובמקומות שבהם הוא חי הוא משמש כמין מפתח (Keystone species), כלומר הוא מכתיב את תכונות החברה האקולוגית. ליגואר תפקיד חשוב בשמירה על יציבות המערכת האקולוגית שבה הוא חי, וכן בוויסות אוכלוסיות טרפו. נשיכתו חזקה מאוד בעוצמתה ביחס לחתולים גדולים אחרים. עוצמת נשיכתו מאפשרת לו לחדור את שריונם של זוחלים מסוימים, ואף לפתח שיטת הרג מיוחדת: הוא נושך את טרפו באזור הגולגולת שבין האוזניים, ועל ידי כך הוא גורם לפצע אנוש במוחו של הטרף, ועקב כך, למותו.

Other Languages
English: Jaguar
Afrikaans: Jaguar
አማርኛ: የዱር ድመት
aragonés: Panthera onca
العربية: يغور
Aymar aru: Jach'a titi
azərbaycanca: Yaquar (heyvan)
беларуская: Ягуар
беларуская (тарашкевіца)‎: Ягуар
български: Ягуар
বাংলা: জাগুয়ার
brezhoneg: Jagoar
bosanski: Jaguar
català: Jaguar
Cebuano: Panthera onca
کوردی: جاگوار
corsu: Giaguaru
словѣньскъ / ⰔⰎⰑⰂⰡⰐⰠⰔⰍⰟ: Ꙗгоуаръ
dansk: Jaguar
Deutsch: Jaguar
Zazaki: Caguar
Ελληνικά: Ιαγουάρος
Esperanto: Jaguaro
español: Panthera onca
eesti: Jaaguar
euskara: Jaguar
فارسی: جگوار
suomi: Jaguaari
føroyskt: Jaguarur
français: Jaguar
Nordfriisk: Jaguar
Gaeilge: Iaguar
Gàidhlig: Iaguar
galego: Xaguar
Avañe'ẽ: Jaguarete
हिन्दी: जैगुआर
hrvatski: Jaguar
magyar: Jaguár
Հայերեն: Յագուար
interlingua: Jaguar
Bahasa Indonesia: Jaguar
Ido: Jaguaro
íslenska: Jagúar
italiano: Panthera onca
日本語: ジャガー
Basa Jawa: Jaguar
ქართული: იაგუარი
қазақша: Ягуар
한국어: 재규어
Kurdî: Jaguar
Ladino: Jaguaro
Lëtzebuergesch: Jaguar
lietuvių: Jaguaras
latgaļu: Jaguars
latviešu: Jaguārs
македонски: Јагуар
മലയാളം: ജാഗ്വാർ
монгол: Ягуар
Bahasa Melayu: Jaguar
မြန်မာဘာသာ: ဂျိုက်ဂွါး
Nāhuatl: Ocelotl
Nedersaksies: Jaguar
Nederlands: Jaguar
norsk nynorsk: Jaguar
norsk: Jaguar
occitan: Panthera onca
پنجابی: جیگوار
português: Panthera onca
Runa Simi: Uturunku
română: Jaguar
русский: Ягуар
Scots: Jaguar
srpskohrvatski / српскохрватски: Jaguar
Simple English: Jaguar
slovenčina: Jaguár americký
slovenščina: Jaguar
shqip: Jaguari
српски / srpski: Јагуар
Basa Sunda: Jaguar
svenska: Jaguar
Kiswahili: Jagwa
తెలుగు: జాగ్వర్
Tagalog: Panthera onca
Türkçe: Jaguar
татарча/tatarça: Ягуар
українська: Ягуар
اردو: جیگوار
oʻzbekcha/ўзбекча: Yaguar
Tiếng Việt: Báo đốm
Winaray: Panthera onca
მარგალური: იაგუარი
中文: 美洲豹
Bân-lâm-gú: Bí-chiu-pà
粵語: 美洲豹