נמר

קריאת טבלת מיוןנמר
נמר
מצב שימור
נכחדנכחד בטבעסכנת הכחדה חמורהסכנת הכחדהפגיעקרוב לסיכוןללא חששמצב שימור: פגיע
פגיע (VU)[1]
מיון מדעי
ממלכה:בעלי חיים
מערכה:מיתרניים
על־מחלקה:בעלי ארבע רגליים
מחלקה:יונקים
סדרה:טורפים
תת־סדרה:דמויי חתול
משפחה:חתוליים
תת־משפחה:חתולים גדולים
סוג:פנתר
מין:נמר
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Panthera pardus
ליניאוס, 1758
תחום תפוצה
Wiki-Panthera pardus.png
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
פנתר שחור הוא נמר שעורו כהה יותר משאר הנמרים

נמר (שם מדעי: Panthera pardus) הוא מין במשפחת החתוליים בסוג פנתר. הנמר הוא הפנתר הקטן בסוגו. הנמר ניזון בעיקר מיונקים בגודל בינוני, מעופות ומזוחלים. תוחלת חייו היא כ-20 שנה, והוא נפוץ באפריקה ובאסיה. הנמר הזכר גדול מן הנקבה. בעת מרדף אחרי טרפו, יכול הנמר להגיע למהירות של כ-60 קילומטרים לשעה.

לנמר למעלה מ-20 תת-מינים.

אנטומיה

גופו של הנמר מכוסה פרווה. הוא מנומר בגבו ומשני צידי גופו. הגב וצידי הגוף בגוון צהוב ועליהם כתמים שחורים וטבעתיים רבים, ואילו הבטן והחזה בהירים. גוני פרוותו מסווים את הנמר וקשה לגלותו בעודו מסתתר בסבך הצמחייה. גופו שרירי וזנבו ארוך יחסית לגופו.

אורך גוף: עד 2.2מטר <תלוי במין אורך זנב: עד 1.2. מטר<תלוי במין. ק"ג 25_70תלוי במין