עטלף דבורה

קריאת טבלת מיוןעטלפי דבורה
Kitti's hog-nosed bat Stuffed specimen.jpg
מצב שימור
נכחדנכחד בטבעסכנת הכחדה חמורהסכנת הכחדהפגיעקרוב לסיכוןללא חששמצב שימור: פגיע
פגיע (VU)[1]
מיון מדעי
ממלכה:בעלי חיים
מערכה:מיתרניים
מחלקה:יונקים
סדרה:עטלפים
תת־סדרה:עטלפים קטנים
משפחה:עטלפי דבורה
סוג:עטלף דבורה
מין:עטלף דבורה
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Craseonycteris thonglongyai
‏Hill, 1974
תחום תפוצה
Kitti's Hog-nosed Bat area.png

עטלף דבורה (נקרא גם עטלף אסייתי)(שם מדעי: Craseonycteris thonglongyai) הוא מין יחיד במשפחת עטלפי דבורה (Craseonycteridae) אשר תואר לראשונה ב-1974. המין נדיר מאוד, ומצוי בתאילנד ובמיאנמר. עטלף הדבורה ידוע כעטלף, ואולי אף היונק, הקטן ביותר: משקלו נע בין 1.5 ל-2 גרם, אורכו כ-29 מ"מ עד 33 מ"מ[2] ומוטת כנפיו לא עולה על 10 ס"מ.

מלבד גודלו המזערי, עטלף הדבורה הוא עטלף חרקים טיפוסי. אוזניו גדולות יחסית, ועיניו קטנות ומוסתרות בחלקן על ידי הפרווה. שיניו אופייניות לעטלפי חרקים. חוטמו דומה לחוטם חזיר ומכאן שמו האנגלי Kitti's hog-nosed bat. פרוותו העליונה בצבע חום אדמדם או אפור, בעוד בטנו בהירה יותר. כנפיו גדולות יחסית לגודל שאר הגוף, וצבען כהה יותר. הן בעלות קצוות ארוכים המאפשרים לו לרפרף ולרחף במקום. למרות שיש לו שתי חוליות זנב (caudal vertebrae), אין לו זנב הנראה לעין. בין שתי רגליו יש קרום המסייע לו בתעופה ולכידת חרקים.

עטלף הדבורה חי במערות אבן גיר ליד יערות גשם שופעים הירוקים כל השנה. הוא חי בקבוצות הנעות בין 10 ל-500 פרטים, ובדרך כלל במערה חיים 100 פרטים. מדי שקיעה וזריחה הוא יוצא לשחר אחר מזון. עטלף הדבורה ניזון מחרקים ועכבישים, אותם הוא צד באמצעות סונאר.

עטלף הדבורה נמצא בסכנת הכחדה. סקרים שנעשו בתאילנד על קיומם של כ-2,000 פרטים של מין זה במדינה. במיאנמר נמצאים ככל הנראה יותר מ-2,000 פרטים נוספים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא עטלף דבורה בוויקישיתוף